BMD, markaları Kuzey Irak’a götürdü Erbil yeni pazarın gözde merkezi oldu...

BMD öncülüğünde Kuzey Irak’ın önemli merkezlerinden Erbil’e giden Mavi, Koton, Colin’s, İnci, Collezione, Flo, Kiğılı, Opmar, YKM, Zen Pırlanta, Altınbaş gibi Türk perakende sektörünün önde gelen markları, yıldızı parlayan bu şehirdeki yeni yatırım ortamını incelediler.
 
Türk markaları bir yandan dünya modasının başkentlerinde peş peşe mağazalar açarken, diğer yandan hızla gelişen komşu ülkelerde de yerlerini almaya başladılar.
 
Bu çerçevede Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) öncülüğünde Hewa Group’un davetlisi olarak Kuzey Irak’ın önemli ticaret merkezlerinden Erbil’e giden yaklaşık 20 Türk markası yeni yatırım olanaklarını inceledi.
 
Gezi hakkında bilgi veren BMD Başkanı Ekrem Akyiğit, Türk perakende sektörünün, markalaşma yolunda büyük gelişme gösterdiğini vurgulayarak, gelişmiş Batı ülkeleri kadar gelişme süreci içinde olan komşu ülkelerin de büyük potansiyeller barındırdığını söyledi.
Erbil’e yaptıkları ziyarette bölgenin en güçlü yatırımcılarından olan Hewa Group’un yaptırdığı Majadi MALL Alışveriş Merkezi ile diğer AVM yatırımlarını incelediklerini ifade eden Akyiğit, şunları söyledi: 
 
“Erbil, Irak’ın gelişmekte olan kuzey bölgesinde, gelir düzeyi Irak ortalamasının üzerinde olan nüfusuyla ve büyük iş hacmiyle Türk firmaları için önemli fırsatlar barındırıyor. Türkiye sınırına 200 km. uzaklıktaki kentin, Türk yurttaşlarının, Türk işadamlarının ve girişimcilerinin vizesiz ziyaretlerine açık yapısıyla ve gelişmekte olan ticari yaşamıyla kısa vadede önemli ilerlemeler kaydedeceğine inanıyorum. Özellikle tekstil ürünlerinin ithalatta ilk sırada yer aldığı bölgesel pazarda, perakende sektörünün de önünün açık olduğu gözlemliyoruz.”
 
Hewa Group yetkilileri ile Erbil ziyareti öncesinde çeşitli marka sahiplerinin katılımıyla İstanbul’da bir araya geldiklerini ve bilgi aldıklarını belirten Akyiğit, “Bu görüşmede alınan bilgiler ışığında MAJIDI MALL’u yerinde ziyaret etme kararı aldık. Yaklaşık 20 markanın katıldığı gezide AVM’nin yatırımcılarıyla bir araya gelme, Erbil kentine ve buradaki toplumsal ve ticari yapıya ilişkin ayrıntılı bilgi edinme, Erbil’de perakende sektörünün önündeki fırsatları gözlemleme ve Türk markalarına sağlanabilecek avantajları değerlendirme olanağı bulduk.   Daha önceden Majidi MALL’da yatırım kararı alan firmalarımız bulunuyor. Geziye katılan markalarımız ise aldıkları bilgi çerçevesinde yatırım için karar verecekler” dedi. 
 
BMD’nin iki gün süren Erbil gezisine Mavi, Koton, Colin’s, İnci, Collezione, Flo, Kiğılı, Opmar, YKM, Zen, Altınbaş, Ayakkabı Dünyası, Bun Design, Çilek Mobilya, Zen Pırlanta, İGS, Tergan, Askı Giyim yöneticileri katıldı.
AYDINLATMA METNİ
VERİ SAHİBİ BİLGİ TALEP VE BAŞVURU FORMU
ÇEREZ POLİTİKASI