BMD'nin yeni başkanı Sami Kariyo oldu

Türkiye’nin markalarını çatısı altında toplayan Birleşmiş Markalar Derneği’nin bugün gerçekleşen 15. Olağan Genel Kurulu’nda Başkanlığa Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo seçildi.

Divan Başkanlığını Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı’nın  yaptığı genel kurula dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Tek listeyle gidilen seçimlerin sonunda Başkanlık görevini Hüseyin Doğan’dan devralan Sami Kariyo yaptığı konuşmada, markaların, Türkiye’nin ortalamasının dört katı bir büyüme gerçekleştirdiğine dikkat çekti. BMD markalarının Türkiye’de istihdama katkı yapan şirketlerin başında geldiğini vurgulayan Kariyo sözlerini şöyle sürdürdü:

“Perakende,  istihdam demek, ülkemizin büyümesine katkı demek, yüksek katma değerli ihracat demek. Bizler markalı ihracatı gerçekleştirirken, ülkemizin yurtdışında tanıtım elçiliğini de üstleniyoruz. 2014 Kasım’ında,  MAPIC ’te, Türk Perakende markalarının yurtdışındaki büyük sıçrayışa hazır olduğunu ilan ettik. Ve bu yüzden, futbol için söylenen meşhur deyişi kendimize uyarladık; Perakende sadece perakende değildir!

Modern perakendemiz, basit bir alışveriş,  sıradan bir mübadele aracı olmaktan çoktan çıktı.  Artık perakendemiz, tüm insanlara daha iyi, daha mutlu, daha modern, eğlenceli bir hayat için kendi bireyselliklerini özgürce geliştirdikleri bir platform sunuyor. Ve perakende artık eski perakende de değil. Teknoloji bireyi bugüne dek hiç olmadığı kadar güçlendirdi.  Birbirleriyle, çevresiyle ve dünyayla sürekli iletişime geçen tüketiciyi markalarımızın esas patronu haline getirdi.”

Sami Kariyo, yeni kabul edilen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun uygulama esaslarının  yakın gelecekte belirleneceğini hatırlatarak, kanun yapıcılara seslerini daha fazla duyurmaya çalışacaklarını söyledi.

YENİ YÖNETİM KURULU

Yapılan tüzük değişikliği ile yönetim kurulunun görev süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarılırken, 2015-2018 arasında görev yapacak BMD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan

Sami Kariyo / Penti

Başkan Yardımcıları

Cüneyt Yavuz / Mavi

Jaklin Güner  / Vakko

Mehmet Ziylan / Ziylan Grup Flo            

Ömer Taviloğlu / Mudo      

Serdar Sunay / Boyner Holding  

Sinan Öncel / Twigy          

Yönetim Kurulu Üyeleri

Ahmet Coşkun / Süvari    

Ahmet Sabih Dalyancıgil / Demsa Grup           

Ahmet Yanıkoğlu / Watsons        

Alihan Hotiç / Hotiç

Aslı Karadeniz / Boyner Mağazacılık     

Ayşen Zamanpur / Sılk&Cashmere

Burak Çelet / Desa 

Fatih Akbacakoğlu / Ayakkabı Dünyası

Hilal Suerdem / Kiğılı        

Hüseyin Şeynova / Efor   

İsmail Kutlu / Gizia 

Mete Sönmez / Faik Sönmez      

Murat Zaim / Derimod        

Mustafa Kamar / Roberto Bravo  

Nejdet Ayaydın / Ayaydın& Miroglio       

Osman Arar / Damat          

Oya Sener / Fiba Perakende Grubu      

Ömer Akyiğit / Collezione

Ramazan Kaya / Saat& Saat       

Sedef Orman / Derimod    

Semih Şeftali / Esse          

Seyidullah Nebati / B&G Store    

Suzan Toplusoy / Roman

Talha Çilek / Çilek  

Volkan Atik / Avva  

Yavuz Eroğlu / Colin's      

AYDINLATMA METNİ
VERİ SAHİBİ BİLGİ TALEP VE BAŞVURU FORMU
ÇEREZ POLİTİKASI