BMD girişimleriyle perakende yüksek lisansı başlıyor

Birleşmiş Markalar Derneği'nin uzun süreli girişimleri sonucunda, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından Hazırgiyim Perakende ve Moda Yönetimi Yüksek Lisans Programı başlatıldıPrograma ilişkin  tüm ayrıntılara https://www.facebook.com/BirlesmisMarkalarDernegi/posts/751305161557934 linkinden ulaşılabilir.

Program, 4 Haziran 2014 Çarşamba günü İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi'nin ev sahipliğinde yapılan BMD İK Yöneticileri toplantısında Dekan Prof. Dr. Emel ÖNDER KARAOĞLU tarafından tanıtıldı. BMD Başkan Yardımcısı Sami KARİYO, Eğitim Komitesi üyeleri Burak ÇELET ve Ahmet DALYANCIGİL’in de katıldıkları toplantıda, sektörün ihtiyacı olan bir eğitim programı için BMD tarafından yürütülen girişimlerin olumlu bir sonucu alınmış oldu.

Tezsiz olarak kurgulanan yüksek lisans programı, toplam kırk iki kredi değerinde on dört adet ders ile kredisiz dönem projesinden oluşmaktadır. Sadece yüksek lisans düzeyinde eğitim verilecek olan programın kontenjanı 30 öğrencidir, eğitim-öğretim dili %30 İngilizce'dir.

Temel koşullar:
Programa dört yıllık lisans derecesi mezunları başvurabilir. 
Gerekli Lisans Ortalaması 2.0/4.0’dür.
Başvuru için ALES puanı aranmamaktadır.
İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Yeterlik Sınavı’ndan 65/100 puan almış olmak gerekmektedir.

Söz konusu yüksek lisans programında:

* hazırgiyim perakende ve moda yönetiminin güncel içeriğine esas oluşturan teknik bilgi ile üretim, ticaret, tedarik, pazarlama, ve kalite prensip ve yöntemleri aktarılacak; 

* hazır giyim perakende ve moda yönetimi uygulamalarının sosyal, kültürel, çevre ve etik değerler üzerindeki etkileri hakkında geniş bir bakış açısı verilecek; 

* hazırgiyim perakende ve moda sektörünün küresel uygulamalarını, iş ilişkilerinin yapılarını, işleyişini ve müşteri davranışları anlatılacaktır.

Bu programdan mezun olanlar, hazırgiyim perakende ve moda sektöründe, yöneticilik ve liderlik gerektiren pozisyonlar için tercih edileceklerdir.

Hazırgiyim Perakende ve Moda Yönetimi Yüksek Lisans Programı’na ilişkin  tüm ayrıntılara https://www.facebook.com/BirlesmisMarkalarDernegi/posts/751305161557934 linkinden ulaşılabilir.

Türkiye’nin önde gelen bir eğitim kurumunun hazırladığı ve BMD üyesi markalarda çalışanlar için önemli bir fırsat barındıran bu eğitim programını üye markalarımızın değerlendirmelerine sunarız. Programa katılım konusunda çalışanlarınıza vereceğiniz destekle perakende sektöründeki nitelikli işgücünü de katkı sağlamış olacaksınız. Başvuruları devam etmekte olan bu yüksek lisans programının, sektörümüz için yararlı olacağına inanıyoruz.

AYDINLATMA METNİ
VERİ SAHİBİ BİLGİ TALEP VE BAŞVURU FORMU
ÇEREZ POLİTİKASI