Türkiye'nin markalarından Gazze'deki Filistinli çocuklara bayram hediyesi...

BMD üyesi markalar Gazze’ye yaklaşık 300 bin parça kıyafet ve ayakkabı gönderdi.

Gazze’de zor koşullar altında yaşayan çocuklar için özel olarak hazırlanan ve gemiyle İsrail’in Aşdod Limanı’na gönderilen kıyafetlerin dağıtımı tamamlandı.  Bayram öncesi giysi ve ayakkabılarına kavuşan Gazzeli çocuklar çifte sevinç yaşadı. 

“Türkiye’nin markaları Türkiye’nin çocuklarını giydiriyor” sloganıyla her yıl ülkenin dört bir yanında yüzbinlerce çocuğa ayakkabı ve kıyafet yardımı yapan BMD, bu kez Gazze’deki Filistinli çocuklara destek için kolları sıvadı.

BMD üyesi markalar tarafından Filistinli çocuklara özel olarak hazırlanan yaklaşık 300 bin parça giysi ve ayakkabı, kurban bayramından hemen önce Gazze’deki çocuklara dağıtıldı.

6 yıl önce “Ağır kış şartlarında ekonomik imkânsızlık nedeniyle hiçbir çocuk botsuz ve paltosuz kalmasın” diyerek yola çıktıklarını hatırlatan BMD Başkanı Sami Kariyo, bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanında 1 milyon 300 bin çocuğu giydirdiklerini bildirdi.

Gazze’deki çocukların yaşadığı drama da kayıtsız kalamadıklarını belirten Kariyo, şunları söyledi:

GAZZELİ ÇOCUKLARA BAYRAM SÜRPRİZİ YAPMAK İSTEDİK

“Türkiye’nin markaları olarak Gazzeli çocuklara bayram sürprizi yapmak istedik. BMD üyesi markalarımızın katkılarıyla mont, pantolon, gömlek, tişört, çorap ve ayakkabıdan oluşan toplam 298 bin 230 parça giysi hazırladık. Kıyafetler, Mersin’den hareket eden gemiyle İsrail’in Aşdod Limanı’na gönderildi.  Malzemelerin Aşdod Limanı’ndan  Gazze’ye sevkiyatını ve dağıtımını Kızılay üstlendi.  Bayramdan hemen önce dağıtımın tamamlandığı bilgisi bize ulaştı. Filistinli çocuklara çifte bayram sevinci yaşattığımız için mutluyuz.”

İslam dünyasının kurban bayramını da kutlayan Sami Kariyo, BMD üyesi markaların bu yıl Gazzeve Türkiye’deki yardımlarla birlikte toplamda 1,5 milyon çocuğu giydirmiş olacağını sözlerine ekledi.

AYDINLATMA METNİ
VERİ SAHİBİ BİLGİ TALEP VE BAŞVURU FORMU
ÇEREZ POLİTİKASI