Türkiye’de 2381 mağazası olan BMD üyesi yabancı markalar 2016’da toplam 90 yeni mağaza açacak

Yabancı markaların Türkiye’den çıktığı yönünde yaratılmaya çalışılan algıyı reddettiklerini bildiren BMD Başkanı Sami Kariyo:

Türkiye’de 2381 mağazası olan BMD üyesi yabancı markalar 2016’da toplam 90 yeni mağaza açacak.

Darbe girişimine, bölge ülkelerdeki dalgalanmalara rağmen, yabancı markaların Türkiye’deki yatırımlarını artırarak sürdürdüğünü söyleyen Sami Kariyo, “90 yeni mağaza açılırken kapananların sayısı 41 ile sınırlı kaldı” dedi.

Tarihi dönemlerinden birini yaşayan Türkiye’de perakende sektörü büyüme trendini sürdürürken, özellikle yatırım yapan yabancı markalar mağaza saylarını artırma yönündeki politikalarını kesintisiz devam ettiriyorlar.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo yaptığı açıklamada, aralarında H&M, Watsons, Deichmann, Puma, Tommy Hilfiger, Mothercare, Guess, Hummel’ın da bulunduğu çok sayıda BMD üyesi yabancı markanın 2 bin 381 mağazasının bulunduğunu bildirdi.

Sami Kariyo, darbe girişimine, bölge ülkelerdeki dalgalanmaların olumsuz etkilerine rağmen yabancı markaların Türkiye’ye olan güvenlerinde bir sarsılma yaşanmadığını belirterek, yeni yatırımların hız kesmeden sürdüğünü söyledi. Kariyo şöyle devam etti:

YERLİ-YABANCI MAĞAZA YATIRIMLARI KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

“Türkiye’de gerek doğrudan kendi yatırımları olan, gerekse Türk partner ile pazarda yer alan 17 grubun 2 bin 381 mağazası var. Derneğimize ulaşan bilgilere göre önemli sıkıntılar yaşadığımız 2016’da her şeye rağmen bu markalar yıl başından bu yana 74 yeni mağaza açtılar. Yıl sonuna kadar açılan yabancı mağaza sayısı toplamda 90’ı bulacak. Buna karşın yabancı markaların kapanan mağaza sayısı ise 41 ile sınırlı kaldı. Bazı yabancı markaların Türkiye’den çıktığı yönünde bir algı yaratılmayı çalışılıyor, bunu kesinlikle reddediyoruz.

Türk markaları olarak bizler de verimli bulmadığımız mağazaları ticaretin doğal mantığı gereği kapatıyoruz. Bunu Türkiye ekonomisine bağlamak son derece hatalı bir yaklaşım olur. Yabancı markaların yanında kendi markalarımız da mağaza yatırımlarını aralıksız sürdürüyorlar. Yukarıda paylaştığımız rakamlar yabancı markaların Türkiye’ye duyduğu güvenin kesin ve en büyük göstergesi.”

Yabancı markaların da tıpkı Türk markaları gibi altyapıyı güçlendirecek yeni yatırımlara odaklandığını belirten BMD Başkanı, markaların bu yatırımlarla istihdama da büyük katkı sağladıklarını aktardı.

BMD Başkanı Sami Kariyo, darbe girişiminin hemen ardından yaşanan tedirginliğin sona erdiğini, caddelerdeki ve AVM’lerdeki hareketliliğin arttığını vurguladı. Dönem itibariyle sezon sonu indirimlerinin mağazaları çekim merkezi haline getirdiğine değinen Kariyo, tüketicinin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

AYDINLATMA METNİ
VERİ SAHİBİ BİLGİ TALEP VE BAŞVURU FORMU
ÇEREZ POLİTİKASI